Зошто Сиријците бегаат од својата татковина?

syria12

Масовната имигрантска криза успеа да ја погоди цела Европа, а Македонија беше една од првите земји чии жители имаа прилика да посведочат за напливот на бегалци. Во текот на изминатата година, видовме илјадници луѓе кои пеш, со само неколку партали со себе и голема желба за подобро утре, ја чекореа својата рута кон западно-европските земји, талкајќи и ризикувајќи ги животите така и по неколку месеци.

Во целата нивна немоќ, постојано слушавме на вестите за случки со измами при што им беа крадени пари на имигрантите, а превозот, храната и лековите им беа наплаќани троструко. Сите бевме свесни како од целата нивна мизерија, граѓаните (и државата), се обидуваа да извлечат некаков профит за себе.

Неодамнешните напади кои се случија во Париз, ги разбудија „револуционерите“ на социјалните мрежи, кои во момент на револт побрзаа да ги споделат нивните ставови и горчина кон најновите случувања, за проблемот со кој се соочува светот веќе години наназад.

Граѓанската војна која и се случува на Сирија е навистина комплицирана тема која е тешко да се разбере, па за многумина останува енигма. Но во секој случај, овие 39 фотографии подолу, ќе ви помогнат да разберете зошто Сиријците бегаат од својата татковина.

1

 

2

 

4

 

7

 

6

 

8

 

9

 

10
15

 

13

 

16

 

18

 

19
28

 

21

 

30

 

35

 

33

 

syria3

 

syria2

 

syria4
syria7

 

syria6

syria11

 

syria10
syria14

 

syria13

 

syria15

Доколку сакате работите да ви бидат уште појасни, тогаш погледнете го и ова трогателно видео. Предупредуваме, содржината е навистина вознемирувачка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *