Знаменитости кои нема да ви се верува дека беа обоени во виножитни бои

white-house-rainbow

Синоќа беше најправен важен чекор во историјата на Америка. Имено, забраната за брак меѓу исти полови, која беше преостаната во 14 држави беше укината, откако Американскиот Врховен Суд донесе пресуда со која ги одобри.

Американскиот претседател Барак Обама денес ја поздрави одлуката на Врховниот Суд кој дозволи истополни бракови во сите 50 држави како еден “голем чекор“ кон еднаквоста и порача: „Љубовта победи!“.

По овој повод голем број важни знаменитости беа обоени во боите на виножитото, вклучувајќи ја и Белата куќа.

Сент Луис

Playhouse Square, Охајо

San Francisco City Hall

Сиетел

Дизниленд

Нијагара

Мостот „35-W b“

Емпаер Стејт Билдинг, Њујорк

Бранденбуршката порта

Денвер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *