Вистината зад Инстаграм фотографиите

instagram-lie-photos-crop-slowlife-chompoo-baritone-9

Секој ден илјадници луѓе на своите Инстаграм профили поставуваат фотографии, кои реално ниту најмалку не го отсликуваат нивното секојдневие или моментална ситуација. Ова беше главна инспирација за тајландскиот фотограф Чомпу Баритон да ја направи оваа интересна серија фотографии, во чија реализација му помогна Тилда Линдам, модел со одлично чувство за хумор. Прикажувајќи го резултатот од нивната соработка, тие иствремено и го критикуваат ваквиот начин на користење на социјалните мрежи, кој поставува лажни стандарди со цел корисниците да создадат нерелна илузија за нивните животи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *