Велигденски чоколадни мињони јајца

maxresdefault

Велигден е се поблиску, па се почесто деновиве можеме да наидеме на некои нови техники за декорирање на јајцата.

Со оглед на тоа што во изминатите две-три години карактерите од анимираниот филм „Подлиот јас“, таканаречените мињони, станаа особено популарни, се чинат како одлична инспирација за да ги изненадите вашите сакани деца или внуци.

Да се обојат јајцата во обликот на овие карактери е навистина едноставна и лесна задача, меѓутоа, да направите целосно чоколадни „мињони“ јајца претставува предизвик.

Видеото подолу објаснува како можете на вашите сакани оваа година да им приредите незаборавно велигденско изненадување. Со оглед на тоа што ова и не се чини така едноставно како вообичаеното бојадисување, можеби е време да започнете со пробни чоколадни јајца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *