Вака ќе изгледа светот за 100 години

future3GLGL-1000x500

Понекогаш СФ филмовите и книгите едноставно не се доволни – фантазијата е едно, но секогаш сакаме науката да ни каже и потврди како ќе живееме, да речеме, за 100 години. Ако прашате некој од оние кои се занимаваат со иднината врз основа на научните достигнувања кои ни се денес познати, ретко ќе ги чуете одговорите за кои фантазирате и ќе добиете воздржани одговори за тоа како би можело да се живее.

Ако предвидувањата од филмовите како „Terminator“ и „Mad Max“ не станат наша реалност и доколку по војната за нафта не започне нова војна, но овој пат за вода, нашата планета може да има убав живот благодарение на модерната технологија.

Ако веруваме дека во иднина ќе се случуваат само убави работи, тогаш може и да се замислат некои од предвидувањата од нашата галерија. Да речеме, повеќе нема да има неизлечиви болести, дека луѓето ќе живеат во градови кои пловат, дека наместо автомобили ќе возиме дронови и уште многу други нешта…

Градови што пловат ќе го решат проблемот со пренаселеност

floating-cities-will-solve-urban-congestion-problems-660x371

Нема веќе доктори – се ќе се решава во домот од испитувања до рецепти и лекови

home-medi-pods-will-confirm-if-you-really-are-ill-prescribing-you-with-the-right-drugs-rather-than-sending-you-to-a-doctor-660x343

Деловните состаноци ќе се обавуваат виртуелно

most-work-meetings-will-take-place-in-virtual-spaces-rather-than-in-the-office-660x363

Луѓето ќе живеат на Месечината и на Марс

we-ll-have-colonised-both-the-moon-and-mars-660x419

Ќе се печати 3Д храна од менијата на професионалните готвачи

you-ll-print-your-own-food-downloading-menus-from-top-chefs-660x365

Наместо автомобили ќе се возат дронови

future3-660x371

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *