Урнебесни казни во руската војска

cover-1000x500

Овие смешни фотографии прикажуваат што се случува во руската војска кога војниците нема да ги извршат наредбите како што треба или кога ќе прекршат некои правила.

Иако овие слики ја покажуваат смешната страна на казнувањето, тоа не е секогаш смешно. Новите регрути се дел од практиката во која малку постарите колеги ги доведуваат во ред помладите. Понекогаш бруталноста е  толку голема што доаѓа и до сериозни повреди, инвалидитет и смртни случаи. Но тоа се ретки случаи, и главно се сведува на понижување со доза на хумор како на овие фотографии:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *