Уметност на усните

PicMonkey-Collage17-1000x500

Ако добро го разбираме концептот на современото уметничко изразување, тогаш тоа значи дека секој дел од човечкото тело е потенцијално и идеално место за поставување на некое парче уметност.

Некои луѓе сакаат тетоважи и веруваат дека на тој начин го објаснуваат светот околу себе, она што тие се и што особено сакаат да истакнат кај себе, но не е задолжително сликата да ја носите до крајот на животот…Ако го погледнете примерот на шминкерката Андреа Рид, таа покажува како секој ден е нов предизвик за уметниците, а местото каде да ги прикажува своите дела се усните…

Откако го завршила образованието за професионална шминка, канадската шминкерка Андреа Рид го вложува своето време и труд за да покаже една сосема нетипична страна на шминкањето и разубавувањето.

Андреа ги прикажува своите дела на усните, а за јавноста е тука нејзиниот профил Girl Grey Beauty  кој досега има повеќе од 100 илјади следбеници.

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-52__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-57__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-58__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-51__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-31__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-50__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-59__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-34__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-39__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-53__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-48__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-47__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-38__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-42__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-44__605

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *