Уметник претвора здодевни згради во туристички атракции

street-art-seth-globepainter-julien-malland-44__880

Францускиот уметник Жулиен Маланд, познат и под псевдонимот Сет Глоубпеинтр, креира колоритни уметнички дела ширум светот. Неговите огромни мурали кои обично се направени со мала помош од локалните улични уметници, најчесто се инспирирани од детството. Уметникот кој е родум од Париз активно се занимава со сликање на графити и мурали уште од 90-те години. Тој досега има издадено две книги за неговите патувања и уметноста која притоа ја создавал низ годините.

street-art-seth-globepainter-julien-malland-59__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-56__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-55__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-54__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-52__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-46__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-45__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-44__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-43__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-40__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-39__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-37__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-35__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-34__880

street-art-seth-globepainter-julien-malland-33__880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *