Уличните дупки во Милано претворени во тајни одаи

manhole-secret-rooms-underground-borderlife-biancoshock-milan-italy-3

Доколку постои една главна и беспрекорна вистина во светот, тогаш тоа е следната: тајните соби се кул, и сите ние сонуваме да имаме една. Свесен за ова, уметникот Biancoshock одлучи да претвори неколку од јавните улични дупки на Милано, во скриен минијатурен свет.

Иако трите малечки простории се наоѓаат во Италија, сепак, уметникот открива дека инспирацијата доаѓа од главниот град на Романија, Букурешт, и многубројните бездомници кои благодарение на системот живет без покрив на главата.

„Кога веќе некои проблеми не можат да бидат избегнати, барем направете ги да бидам покомфортни“, вели тој.

manhole-secret-rooms-underground-borderlife-biancoshock-milan-italy-3 manhole-secret-rooms-underground-borderlife-biancoshock-milan-italy-1 manhole-secret-rooms-underground-borderlife-biancoshock-milan-italy-2 manhole-secret-rooms-underground-borderlife-biancoshock-milan-italy-6 manhole-secret-rooms-underground-borderlife-biancoshock-milan-italy-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *