Тренд: светкави корени на косата

landscape-1447165905-screen-shot-2015-11-10-at-93055-am

Сé почесто се појавуваат необични трендови за бојадисување на косата кои го освојуваат светот. Ваквото необично бојадисување стана тренд во последнава година и оттогаш постојано се појавуваат нови и уште поинтересни идеи. Но, што да направите кога корените ќе почнат да ја откриваат вашата вистинска боја на косата?

На Инстаграм се појави нов тренд кој се чини дека полека го освојува светот. Се работи за прикривање на подраснатите корени со светки, тренд кој за многумина е весел и необичен начин за прекривање на “недостатоците”, правејќи да изгледат слатко и невообичаено. Сепак, други истакнале дека иако идејата е оригинална, светките премногу наликуваат на првут. Погледнете ги фотографиите и пресудете сами:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *