Треба да имате челични нерви за да шетате вакво милениче

elderly-man-walking-pet-african-spurred-tortoise-sulcata-tokyo-japan-1

Во Токио живее веројатно најтрпеливиот сопственик на милениче – постар човек кој секојдневно си ја шета својата џиновска желка од видот Geochelone sulcata низ градските улици.

Судејќи по големината на желката, овој мистериозен пар веројатно е долго време заедно, а желката секогаш верно се движи покрај сопственикот. Таа дури и ги толерира повремените смешни костими!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *