Тајните идентитети на иконите на поп-културата

PicMonkey-Collage2-1000x500

Уметникот од Чикаго, Алекс Солис е повторно актуелен и во новата 2016 година. Неговата нова серија илустрации тематски е врзана за популарната култура и во неа се обидува да се пошегува со добро познатите јунаци. Станува збор за мешавина од визуелното и карактерното кое поврзува некои познати ликови со јунаците од цртаните филмови. Низ идејата на симнување на маските, неговите илустрации покажуваат колку заеднички работи имаат познатите ликови.

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-193__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-202__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-232__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-245__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-231__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-196__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-240__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-208__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-209__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-183__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-228__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-160__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-223__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-222__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-195__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-215__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-243__880

pop-culture-icons-without-masks-alex-solis-238__880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *