tumblr_nidp3hd7eN1s9ze70o1_1280

Фото на денот: „Поздрав на Тито“ – Скопје, 1954 година

Поглед кон центарот на Скопје во мај 1954 година. Фотографијата е дело на американскиот антрополог Џоел Мартин Халперн.  Continue reading