Spock-Leonard-Nimoy

Почина Леонард Нимој, ѕвездата од „Star Trek“

Актерот Леонард Нимој, познат по улогата на Спок во култните „Star Trek“ (Ѕвездени патеки), почина денеска во својот дом во Бел Ер на 83-годишна возраст.