madrid4

После ова видео ќе посакате да го посетите Мадрид колку што е можно побрзо

Тимот на Monocle направи интересно видео што содржи корисни совети за сите кои имаат намера да ја посетат шпанската престолнина, а воедно има за цел да ја промовира и нивната Continue reading

ie9e73

Мајорка – егзотично парче рај во азурните води

Рајската убавина олицетворена во Мајорка, која е најголемиот шпански остров, претставува една од најстарите европски туристички дестинации, која често ја нарекуваат „Стара дама“.

616d2a13-8481-4204-ba71-afe84ba90155

Најопасната рута во Шпанија реотворена после 15 години

Некогаш најопасната планинска рута „El Caminito del Rey“, неодамна беше реотворена за посетителите, после 15-годишна пауза.