2

Со бадеми во борба против холестеролот и шеќерот

Иако звучни неверојатно, нивото на холестерол и шеќер во крвта можете да се намалите ако заедно јадете бадеми и бел леб.

sugaralcohol-1000x500

Што се случува со нашето тело, ако еден месец не внесуваме шеќер и алкохол?

Сакате да знаете што се случува со нашето тело кога цел месец ќе престанеме да конзумираме шеќер и алкохол?

Close-up of a woman eating a large piece of cake

Зависност од благо – како да ја препознаете и да го прочистите организмот од шеќер

Постојано живееме во страв од масна и висококалорична храна, а забораваме дека еден од најголемите виновници за вишокот килограми е всушност шеќерот.