organsonchips-1000x500-1000x500

Чип кој имитира човечки органи би можел да спречи тестирања врз животните

Годинашниот добитник на наградата за Дизајн на годината од Лондонскиот музеј за дизајн е новиот изум „Organs-on-Chips“ кој би можел да доведе до револуционерни промени во нашите животи.