PicMonkey-Collage25-1000x500

Деца кои не се свесни што точно нацртале

Немаат сите луѓе способност да се бават со професорска, наставничка или учителска работа. Да се биде добар педагог е одговорна работа која бара многу трпение, а децата како деца – Continue reading

PicMonk-1000x500

Двегодишно патување забележано на цртежи

Некои од своите патувања носи спомени, некои сувенир или разгледници, а некои луѓе, како Миси Данавеј носат многу тетратки и блокови исполнети со цртежи од сè што виделе и доживеале.

Drawing-Picture

Како да си сочувате цртежите на децата?

Цртежите на децата можат да направат проблем доколку немате совршено место за нивно чување. Затоа има неколку начини да ги сочувате.

cupsstarbucks-0-900x446

Картонски чашки претворени во уметнички дела

Инспирирана од работата на Кристина Веб, уметницата од Охајо по име Кара Алдриџ, започна да ги претвора нејзините чашки од Старбакс во колоритни умтнички дела.

download (2)

Уникатните тетоважи на Чи пленат со својата единственот

Необичните тетоважи на Наоми Чи претставуваат речиси завршени уметнички дела на телата на нејзините клиенти.

Thymeo-BelgijaGLGL-1000x500

Икеа: детски цртежи претворени во плишани играчки

Сетете се како кога бевте деца возрасните ви велеа дека е важно да се фантазира бидејќи некои соништа навистина се остваруваат.

street-murals-appear-rain-south-korea-10

Колоритни цртежи на улиците само кога врне дожд

Група дизајнери од Јужна Кореја најдоа идеален начин да ги разведрат тмурните денови кога едноставно не престанува да врне дожд.

Mick-JaggerGLGL-1000x500

Фулвио Обрегон: Познатите некогаш и сега

Колумбискиот уметник Фулбио Обрегон е познат и под името Фулалео, а неговите карикатури на фудбалери беа своевремен хит на интернет.

sweet-couple-love-illustrations-art-puuung-32__700

Љубовта е во малите нешта

Да се дефинира љубовта е речиси невозможна задача, но уметникот кој се претставува под псевдонимот „Puuung“ создава совршени уметнички дела кои одлично ја опишуваат.