PicMonkey Collage

Неверојатна улична уметност во напуштена црква во Мароко

Уличниот уметник Окуда Сан Мигел неодамна го посети Мароко, каде беше поканет со цел да го смени изгледот на една стара црква како дел од настанот наречен Уличен уметнички караван.

church-conversion-by-linc-thelen-scrafano-photo-by-jim-tschetter-1

Мајсторско трансформирање на црква во семеен дом

„Linc Thelen Design“ и „Scrafano Architects“ неодамна го завршија нивниот заеднички проект во кој целта беше да се претвори една стара црква во Чикаго во модерен и луксузен дом.

tree-church-nature-installation-barry-cox-new-zealand-12

Четири години одгледувал дрвја во облик на црква

Во дворот на Брајан Кокс, жител на Нов Зеланд, се наоѓа фасцинантна црква направена само од дрвја, кои самиот сопственик ги одгледувал околу четири години.

2048

Мавровска убавина (27.01.2015)

Мавровска убавина (27.01.2015)Фотографијата насловена „Light me up“ ја прикажува потопената мавровска црква Св. Никола во доцните декемвриски часови. Автор на сликата е скопјанецот Марјан Петковски. Повеќе негови дела можете да видите тука. Continue reading