jenstark-4-900x1076

Колоритна фасада во Калифорнија создава илузија на „топење“

Познат по неговиот необичен хипнотизирачки стил, Џен Старк неодамна беше дел од проектот на еден трговски центар во Калифорнија.

PD*59063016

Постои дневен центар за панди и изгледа вака

Истражувачката база Ченгду во Кина, се чини дека е едно од најсимпатичните места на Земјата – и воедно е од витално значење за опстанокот на загрозените гигантски панди (кои сите Continue reading

unnamed

Македонија во чекор со светкиот тренд: Неформалното образование во подем

Растот на тренинг центрите, академиите и останатите организации за неформално образование е тренд кој се наметна поради динамичниот развој на одредени индустрии, чии промени формалното образование во светски рамки несоодветно Continue reading

tumblr_nidp3hd7eN1s9ze70o1_1280

Фото на денот: „Поздрав на Тито“ – Скопје, 1954 година

Поглед кон центарот на Скопје во мај 1954 година. Фотографијата е дело на американскиот антрополог Џоел Мартин Халперн.  Continue reading

Ramstore-wish-box-FB (1)

Рамстор ги исполнува желбите на своите посетители

Од денес (06.02) па се до празникот на виното и љубовта секој посетител на трговскиот центар Рамстор ќе добие можност да си одбере подарок од некој од брендовите.