cl-1000x500

Неверојатно креативни саксии за цвеќе

Ви претставуваме неверојатно креативни саксии за цвеќе, кои не само што ја вршат нивната првична цели, туку тие се и интересна декорација во домот.

PicMonkey-Collage8-1000x500

Бидермаер – цвеќето е најдобар пријател на невестата

Традицијата според која невестата носи букет цвеќе кога стапува во брак почива на едноставната симболика според која секој цвет има свое значење а здружени во букет претставуваат вистинска мала амајлија Continue reading

Jos-od-1936GLGL-1000x500

Најголемата парада на цвеќето во светот инспирирана од Ван Гог

Годинашниот „Bloemencorso Zundert“ или Фестивал на цвеќето во Зундерт е позната манифестација која се одржува секој септември во родниот град на познатиот сликар Винсент Ван Гог.

big_thumb_31971178292e94517bb6cbb56f268937

Зошто цвеќињата се подобри од кафе наутро?

Постои одговор за оние денови кога ама баш не ви се станува од кревет и го мразите сиот свет и за баксуз песната која ептен ве нервира не престанува да Continue reading