atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-6

Кога во најсувата пустина во светот ќе заврне дожд

Атакама е пустина во Јужна Америка што се простира околу 1 000 км покрај брегот на Тихиот Океан во северните делови на Чиле.

b1f5a93b7

Галерија на цветови кои лебдат

Посетителите на Националниот музеј Мираикан во Токио ќе имаат прилика да уживаат во една необична поставка која ја прикажува врската меѓу природата и техничките достигнувања кои можат да создадат навистина Continue reading