spello5

Прошетајте низ цветните улички на малото италијанско градче Спело

Спело е прекрасно мало градче кое се наоѓа во областа Умбрија, Италија. Позната и под називот Хиспелум, средовековната област восхитува со инзвонредната архитектура и малите симпатични улички преполни со цветен декор.

Juan-Pablo-de-Miguel3-980x567

Цветните улици на Ивор – најубавото село во Франција

Удобно сместено меѓу Рона-Алпите и Женевското Езеро, селцето Ивор често се нарекува и најубавото село во Франција.