Brugge

10 места заради кои вреди да се посети Бенелукс

Овие три соседни земји со децении наназад претставуваат успешна политичка и економска унија. Иако сите се културно различни, сепак, државите на Бенелукс се подеднакво прекрасни и вредни за посета.

my-home-the-netherlands-in-40-beautiful-GLGL-1000x500

Зошто треба да ја посетите Холандија?

Алберт Дрос е туристички водич и фотограф кој со години мислел дека оние кои доаѓаат во Холандија, неговата татковина, само раскажуваат приказни за тоа како таа е прекрасна земја, како Continue reading

13-visual-of-park

Архитектонска револуција: Во Амстердам стигнува првиот 3D печатен мост

Освен волшебната архитектура, либералните закони, лалиња и фактот дека основно средство за превоз е велосипедот, Амстердам ќе биде познат по уште една атракција.

Jos-od-1936GLGL-1000x500

Најголемата парада на цвеќето во светот инспирирана од Ван Гог

Годинашниот „Bloemencorso Zundert“ или Фестивал на цвеќето во Зундерт е позната манифестација која се одржува секој септември во родниот град на познатиот сликар Винсент Ван Гог.

hogewey-the-amazing-village-in-the-netherlands-just-for-people-with-dementia-111

Неверојатно село во Холандија само за луѓе со деменција

Лоцирано во холандскиот град Весп, се наоѓа едно мало, симпатично уредено селце наречено Хегевејк.