resized_650x365_origimage_551050

Најубавите скијачки центри во Швајцарија и Франција

Многу скијачи се заситени од скијачките центри во регионот каде стазите ги знаат на памет, а попладневната и вечерната забава им е досадна и веќе многу пати видена.

PicMonkey Collage

30 француски селца кои изгледаат како од бајките

Повеќето луѓе кога ќе слушнат за Франција, веднаш помислуваат на убавините кои ги нуди Париз. Меѓутоа, малку подалеку од оваа стара метропола, се наоѓаат идилични селца кои нудат поинаков вид Continue reading

Juan-Pablo-de-Miguel3-980x567

Цветните улици на Ивор – најубавото село во Франција

Удобно сместено меѓу Рона-Алпите и Женевското Езеро, селцето Ивор често се нарекува и најубавото село во Франција.