56ba15141a00002d00ab242e-1000x500

Наградени фотографии кои покажуваат како изгледа раѓањето на нов живот

Секоја година на меѓународниот натпревар за професионални фотографии на тема породување (кој би рекол дека и тоа постои) се пријавуваат голем број учесници и натпреварувачи, каде на уметнички начин се Continue reading

ms-1000x500

Emotion Recognition: Мајкрософт ги препознава вашите емоции

Откако Мајкрософт ја погоди нашата возраст, сега смета дека е способен да ги препознаат човечките емоции преку дигитални слики. Алатката се вика „Emotion Recognition“ и се што им е потребно од вас Continue reading

Poslednja-večera-LDVGLGL-1000x500

Ренесансната уметност од аголот на еден авто-механичар

Американскиот фотограф Фреди Фабрис отсекогаш сакал да оддаде чест на ренесансните сликарски класици.

surreal-landscape-photo-manipulations-jati-putra-pratama-28GL-1000x500

Во борба против гравитацијата

Ја знаете веќе онаа изрека – сè зависи од кој агол ги гледате работите, но, често не е само аголот виновен што некои работи ги гледаме поинаку.

diving-7-900x600

Исклучителната убавина на животот под вода

Страстни за нуркањето и фотографијата, долгогодишните пријатели Алекс Војер и Алекс Робауд создадоа неверојатна серија фотографии која ја покажува исклучителна убавина на животот под вода.

everyday-street-photography-takashi-yasui-japan-1

Фотограф ja доловува неверојатната убавина на секојдневниот живот во Јапонија

Фотографот Такаши Јасуи од Кјото со својот фото-апарат ја доловува неверојатната убавина на секојдневниот живот во Јапонија. 

cover-3-1000x500

Прекрасните подови во Париз – нов начин да го искусите градот на светлината

Велат дека кога шетаме низ улиците на Париз не треба да заборавиме да гледаме горе за да ја впиеме целата убавина на архитектонските ремек-дела.

A-Look-At-The-Items-Refugees-Packed-As-They-Fled-To-Safety

Што носат бегалците со себе во новиот живот

Ако одеднаш се најдете во вкрстен оган во насилна воена зона и мора избегате за да си го спасите животот, кои предмети ќе ги спакувате со вас?

The-Big-Foot-at-Batu-Bolong-Temple

Прекрасните пејзажи на Денпасар, Бали

Ако ги затворите очите и замислите како изгледа Бали сигурно ќе го видите точно тоа што фотографот Бертони Сисванто го доловил со својот фотоапарат.

345060-1000x500

Себастиао Салгадо: Најдобрите дела на познатиот фотограф

Во кариерата долга 40 години, бразилскиот фотограф Себастиао Салгадо работеше на повеќе континенти од Јужна Америка, Африка и источна Европа, тивко документирајќи ги животите на луѓето кои ги среќава.

mauve15

Како би изгледал потенцијалниот туризам на Марс

Постојано прашувајќи се како би било да откриеме сосема нов и различен свет, парискиот фотограф Џулиен Мов создаде интересна серија фотографии „Greetings from Mars“