monte-fitz-roy-patagonia-border-between-argentina-and-chile-5000x3333

Фото на денот: Границата меѓу Чиле и Аргентина

Планината Фицрој, лоцирана во блиина на селото Ел Чалтен, се наоѓа на границата меѓу Аргентина и Чиле. Острите планински врвови нудат епски пејзажи, особено за време на изгрејсонцето, во кое можат да уживаат само најискусните планинари. Continue reading