The-Dove1-1000x500

Мали играчки и голема фантазија

Од оние кои планираат да ја зачуваат својата креативноста најчесто се очекува и бара да го зачуваат детето во себе кое на најлесен начин ќе им обезбеди нови идеи и Continue reading

PicMonkey-Collage17-1000x500

Уметност на усните

Ако добро го разбираме концептот на современото уметничко изразување, тогаш тоа значи дека секој дел од човечкото тело е потенцијално и идеално место за поставување на некое парче уметност.

cookie-decorating-art-mezesmanna-10

Унгарска слаткарка ги претвора колачињата во уметност

Доколку во скоро време планирате да ја посетите Унгарија, тогаш задолжително имајте на ум да ја посетите и Мезесмана, продавницата за декоративни слатки во која ќе ги пронајдете најневеројатните колачиња Continue reading

PicMonk-1000x500

Двегодишно патување забележано на цртежи

Некои од своите патувања носи спомени, некои сувенир или разгледници, а некои луѓе, како Миси Данавеј носат многу тетратки и блокови исполнети со цртежи од сè што виделе и доживеале.

street-art-seth-globepainter-julien-malland-44__880

Уметник претвора здодевни згради во туристички атракции

Францускиот уметник Жулиен Маланд, познат и под псевдонимот Сет Глоубпеинтр, креира колоритни уметнички дела ширум светот.

PicMonkey-Collage11-1000x500

Речиси заборавени слики на Мајлс Дејвис

Иако неговите уметнички дела се појавуваа повремено во рамките на омотите на маестралните албумски изданија, Мајлс Дејвис не бил сликар од раната младост и започнал да се бави со оваа Continue reading

cajcaj-1000x500

Уметност на ќесички чај

По употребата, ќесичките за чај обично завршуваат во корпата за отпадоци. Но, Руби Силвио ги искористува ќесичките за чај како платно за своите илустрации како дел од нејзиниот проект „363 Continue reading

street-murals-appear-rain-south-korea-10

Колоритни цртежи на улиците само кога врне дожд

Група дизајнери од Јужна Кореја најдоа идеален начин да ги разведрат тмурните денови кога едноставно не престанува да врне дожд.

Poslednja-večera-LDVGLGL-1000x500

Ренесансната уметност од аголот на еден авто-механичар

Американскиот фотограф Фреди Фабрис отсекогаш сакал да оддаде чест на ренесансните сликарски класици.

klimt4GLGL-1000x500

„Живи“ верзии на сликите на Густав Климт

Меѓу популарните сликари важно име престставува основачот на австриската сецесија и авторот на најрепродуцираните дела меѓу авторите-аматери.

surreal-landscape-photo-manipulations-jati-putra-pratama-28GL-1000x500

Во борба против гравитацијата

Ја знаете веќе онаа изрека – сè зависи од кој агол ги гледате работите, но, често не е само аголот виновен што некои работи ги гледаме поинаку.

PicMonkey Collage

Кога популарните логоа ќе се соединат со класичната уметност

Еисен Бернардо започнал еден навистина креативен и необичен проект, кој веднаш по објавувањето ги освои симпатиите на јавноста.