ybJrDA0

Фото на денот: Сакајќи да спречат геј-парада, создадоа виножито

Иако 13 години по ред геј-парадата се одржуваше мирно во Истамбул, вчера беше прекината од полицијата… Continue reading

cross-stitching-tattoos-eva-krbdk-daft-art-turkey-1

Импресивни тетоважи кои наликуваат на шеми за плетење

Се сеќавате ли на оние шеми за плетење кои ги негуваа нашите баби? Многумина не би успеале да ги замислат во некаква поинаква функција, но тоа не е случај и Continue reading

??????????????????????????????????????????????????????????????????????

Кападокија – мистична глинена бајка

Прекрасната глинена долина сместена во срцето на Мала Азија, Кападокија, некогаш претставувала дом на повеќе активни вулкани.