011

Прозорец на покривот кој се претвора во балкон

Архитектите препорачуваат дека идеално решение за оние кои сакаат поголема светлина во нивните домови, е изградбата на покривни прозорци.

church-conversion-by-linc-thelen-scrafano-photo-by-jim-tschetter-1

Мајсторско трансформирање на црква во семеен дом

„Linc Thelen Design“ и „Scrafano Architects“ неодамна го завршија нивниот заеднички проект во кој целта беше да се претвори една стара црква во Чикаго во модерен и луксузен дом.

MTMxMTkyMjcwNjI3MTE2MzA2

Штала трансформирана во удобен дом

Oваа штала во Њујорк е вистински пример дека со малку имагинација може да се направи и невозможното. Таа беше трансформирана во рустичен дом доволно голем за да вдоми осум лица.