humanvisionfigure7

Тест за очи: Проверете колку добро ги распознавате боите

Дали некогаш ви се случило со некој ваш познаник да се расправате околу тоа каква нијанса е бојата во која гледате?

baby-blue-eye-down-syndrome-playing-cute-11-640x423

Најсовремен тест за дијагностика на Даунов синдром уште во бременоста

НИФТИ тестот (NIFTY) е пренатален тест за генетски аномалии што се прави уште во 10. гестациска недела од бременоста, а резултатите се >99% точни.

Woman-drinking-milk-012

Тест со кој може да се провери дали телото има канцер

Научниците од Институтот за технологија во Масачусетс откриле уште еден едноставен метод кој може да го открие канцерот, а кој вклучува единствено јогурт и тест на урината.