electric-car-charge-road-highways-england-1

Британија ќе го тестира полнењето на електрични возила од подлогата на патот

Концептот за полнење на електрични возила од подлогата е развиен од страна на универзитетот Стенфорд, а во моментов се користи за напојување на автобуси во Кореја.

organsonchips-1000x500-1000x500

Чип кој имитира човечки органи би можел да спречи тестирања врз животните

Годинашниот добитник на наградата за Дизајн на годината од Лондонскиот музеј за дизајн е новиот изум „Organs-on-Chips“ кој би можел да доведе до револуционерни промени во нашите животи.