Finlands-Magic-Forest-Is-Actually-A-Place-Youll-Want-To-Avoid

„Магичната шума“ во Финска изгледа како ноќна мора

Ако од некоја причина ве фасцинираат морничави места, тогаш треба да ја посетите „магичната шума“ Парикала која се наоѓа 60 километри североисточно од Иматра, Финска. 

4206193953-1000x500

Ова се најчудните споменици во светот

Kога патуваме често се среќаваме со еден ист тип на споменици: луѓе на коњи, генерали и кралеви со визионерски поглед кон иднината или фонтани со разни украси.