6-2-660x300

Креативни начини да ги рециклирате старите џемпери

Секогаш доаѓа момент кога морате да му кажете збогум на џемперот кој толку го сакавте, бидејќи едноставно ви станал премал или веќе не е во мода.

cover115-1000x500

Кога модерните филмови би имале постери од златниот период на Холивуд

За време на филмските студии, Питер Сталтс имал многу идеи за своето прво остварување, но од нив единствено останале филмските постери кои ги направил.

Classic-Cuban-scene.-Image-by-Jaume-Escofet-CC-BY-2.0

Зошто никој не ги сака кубанските „олдтајмери“?

Општо е познато дека добар дел од кубанската „флота“ се состои од американски автомобили од 40-тите и 50-тите години на минатиот век.

Screen-Shot-2015-02-16-at-6.40.47-AM-660x470

Најпознатите комичари денес, на некогашните аудиции на „SNL“

Секогаш е интересно да ги видиме познатите лица на Холивуд како изгледале пред да станат славни.

hogewey-the-amazing-village-in-the-netherlands-just-for-people-with-dementia-111

Неверојатно село во Холандија само за луѓе со деменција

Лоцирано во холандскиот град Весп, се наоѓа едно мало, симпатично уредено селце наречено Хегевејк.