i-photographed-lake-bled-on-a-fairytale-winter-morning-6__880-1000x500

Бајковити фотографии од езерото Блед

Како што веќе сигурно знаете езерото Блед е едно од најубавите места во Словенија кое секоја година го посетуваат околу милион туристи од сите краеви на светот.

Soca-River-Photo-by-Béla-Török-740x491 (1)

Тиркизна убавина во Словенија

Реката Соча, долга 138 километри, разубавува бројни предели ширум Словенија, со што го продолжува остатокот од нејзиниот тек и кон Италија (43 км).

38M6HIl

Спектакуларна ледена уметност на врвот на планината Јаворник

По долгиот период на силни ветрови, снег и мраз, фотографот Марко Корошец решил да се искачи на врвот на планината Јаворник, која е дел од планински венец во источна Словенија, а Continue reading