PicMonkey-Collage11-1000x500

Речиси заборавени слики на Мајлс Дејвис

Иако неговите уметнички дела се појавуваа повремено во рамките на омотите на маестралните албумски изданија, Мајлс Дејвис не бил сликар од раната младост и започнал да се бави со оваа Continue reading

24-Images-That-Will-Make-You-Scream-What-The-F--K

20 необјасниви фотографии на интернет (2 дел)

Ако ги видовте првите 25 најнеобјасниви фотографии на интернет  тогаш сте запознаени со длабочината на необичноста во која може да западне човештвото.

Showing-IKEA-print-to-Art-experts

Тест: Експерти за уметност коментираа слика од ИКЕА

Онлајн телевизијата „Life Hunters“, направи еден навистина интересен проект во кој ги стави на тест експертите за уметност.

VanGoghSelfPortrait1889-90OrsayAA web

10 интересни факти за животот на Винсент ван Гог

Винсент ван Гог е еден од најпознатите уметници во историјата, оставајќи зад себе бројни слики кои денес се сметаат за прекрасни ремек-дела.