PicMonkey Collage

Магичната природа на Енди Голдсворти

Енди Голдсворти е британски скулптор, кој креира привремени инсталации најчесто на дрвја или камења, како и се останато кое може да се нарече дел од природата.

p0306tf7

Дали најновата изложба на скулптури на Бенкси го опфаќа и Скопје?

Вчера во Англија беше отворена необична изложба на скулптури, која беше тајно израдена од светски познатиот уличен уметник Бенкси.

picmonkey-collage45-1000x500

Неверојатно реалистични скулптури на познати личности

Казухиро Тсуџи е современ уметник од Лос Анџелес кој специјализира во хиперреализмот и овој пат го посвети неговиот извонреден талент на реални скулптури на познати личности.

???????????????????????????????

Уметник го трансформира ѓубрето во животни за да ја подигне свеста за загадувањето

Ова е серијата на уметнички дела на уметникот Артур Бордало која има за цел да ја подигнат свеста за загадувањето и ефектите врз планетата.

Colorful-Sculptural-Confetti-Swimming-Pool-at-The-Grecotel-Caramel-Boutique-Resort

Прекрасниот шарен базен во Крит

Обновени од реномираната компанија „Linea Light Illumination Company“ елегантниот таканаречен Конфети базен со скулптури на „Grecotel Caramel Boutique Resort“ е оаза на естетските вредности низ разни бои и облици дефинирани Continue reading

harbin-ice-festiva_2781691k

13 фотографии од прекрасните скулптури на фестивалот на снегот и мразот во Кина

Секоја година, во северниот град Харбин, Кина, се собираат толпи луѓе за да ги видат прекрасните снежни скулптури на меѓународниот фестивал на снегот и мразот.