PicMonk-1000x500

Магнус Венман: Каде спијат сириските деца

Магнус Венман е наградуван фото-репортер од Стокхолм, а бидејќи состојбата во Сирија не престанува да биде најважната вест во светот, неговата серија фотографии која истражува во какви услови спијат децата Continue reading

syria12

Зошто Сиријците бегаат од својата татковина?

Масовната имигрантска криза успеа да ја погоди цела Европа, а Македонија беше една од првите земји чии жители имаа прилика да посведочат за напливот на бегалци.