11024205_1139129316112789_4274579448351274040_n

Фото на денот: Св. Наум, Охрид, 1863 година

Оваа прекрасна стара фотографија претставува вистински времеплов кој води на Охридското Езеро во далечната 1863 година. На ова место денес, веднаш во непосредна близина на црквата Св. Наум, се наоѓа воениот камп. Авторот на оваа композиција е непознат. Continue reading