wanderer-by-tiina-tormanen-2

Студените предели на Арктикот и поларната светлина

Финската фотографка Тина Торманен, неодамна се впушти во авантура, истражувајќи ги студените предели на Лапонја, длабоко во северниот дел на Финска.

MTI5MTc1OTQ4MzAxMDI3MzM4

Магичен перформанс кој плени со емоции

Хаканаи се нарекува кореографскиот перформанс во кој танчерот се движи во согласност со сликите кои го опкружуваат.

tumblr_ndvd3vsapD1qz872lo1_1280

Лустер кој го менува изгледот на целата просторија

Оваа ласерски исечена црна дрвена коцка, претворена во џиновски лустер, е креација на Пакистанката Анила Куајам Ага.