brian-mosbaugh-rio-high-line

Фото на денот: Лебдење над Рио де Жанеиро

Некои работи изгледаат невозможно додека не се потрудите да ги напаравите. За да ги креира овие неверојатни слики, фотографот Брајан Мозби прошета на јаже заврзано 850 метри над Рио де Жaнеиро. Continue reading

Rio-de-Janeiro-Garden5-980x651

Фото-прошетка низ ботаничката градина во Бразил

Прекасната ботаничка градина во Рио де Женеиро, Бразил, била изградена во 1808 година од страна на кралот Џон VI од Португалија.