6-2-660x300

Креативни начини да ги рециклирате старите џемпери

Секогаш доаѓа момент кога морате да му кажете збогум на џемперот кој толку го сакавте, бидејќи едноставно ви станал премал или веќе не е во мода.

Insanely-Smart-Ways-to-Repurpose-Galvanized-Buckets-and-Tubs

30 различни „направи сам“ проекти изработени од кофи

Без оглед на тоа колку гломазно изгледаат, никогаш не ги фрлајте оштетените кофи без притоа да им дадете втора шанса.

AD-Inventive-Examples-Of-Furniture-Made-From-Car-Parts-18

Креативно рециклирање: Автомобилски делови во вашиот дом

Поврзаноста на некои луѓе со сопствените автомобили понекогаш знае да биде и подлабока од вообичаенo.

PicMonkey-Collage678-1000x500

Етиопски племиња го трансформираат ѓубрето во прекрасни украси

Следниот пат кога ќе почнете да зборувате за тоа дека во Африка живеат племиња кои не знаат што значат достигнувањата на цивилизацијата во која и самите живеете, треба да се Continue reading

PicMonkey Collage

38 начини да ги рециклирате старите кујнски предмети

Сите во домот имаме стари кујнски предмети чија убавина е веќе одамна избледена. Но, наместо веднаш да се ослободите од нив, дадете им втора шанса, и искористете ги повторно но Continue reading

lace1(1)

Чипка ефект: Претворете го мебелот во бајковита приказна

Доколку во вашиот дом се наоѓа некое старо парче мебел кое во потполност ја изгубило својата убавина, дадете му уште една шанса.

SONY DSC

Претворете го стариот бокал во аквариум

Доколку во вашиот дом се наоѓа некој стар електричен бокал кој веќе не го употребувате, или пак сличен стаклен сад, време е да му дадете поинаква намена.