90-year-old-woman-road-trip-cancer-treatment-driving-miss-norma-6

90-годишна старица со рак се одлучи за патување наместо за хемотерапија

Звучи навистина неверојатно но, откако 90-годишната Норма беше дијагностицирана со рак, наместо да се лекува, одлучи да си приреди патување за кое отсекогаш сонувала.

portable-breath-test

Анализа на здивот открива рак на јајници

Израелски научници развија електронски сензор кој на безболен и неинвазивен начин може да открие назнаки за постоење рак на јајниците со едноставно тестирање на здивот на пациентката.

140306122410-medical-marijuana-horizontal-large-gallery

Канабисот ги уништува канцерогените клетки

На дебатите околу тоа колку е оправдана употребата на канабис во медицински цели крај им стави американска организација за истражување на тумори, која потврди дека канабисот ги уништува канцерогените клетки.

Woman-drinking-milk-012

Тест со кој може да се провери дали телото има канцер

Научниците од Институтот за технологија во Масачусетс откриле уште еден едноставен метод кој може да го открие канцерот, а кој вклучува единствено јогурт и тест на урината.