wsp22000__880

Минимализам во вистинската смисла на зборот: Најмалото убер-креативно портфолио во светот

Мајкл Лестер е дизајнер и илустратор кој во моментов соработува со повеќе агенции ширум Лондон.

Eiffel-Tower-Wallpaper-6

Прекин на работата на Ајфеловата кула поради џепџии

Ајфеловата кула затворена за туристите поради прекин на работата на вработените на еден од најпосетуваните споменици во Париз, кои протестираа на тој начин против се поголемата присутност на џепчии кои Continue reading

Mixed-Chocs-chocolate-33338405-1366-768

Чоколадото ги подобрува математичките способности

Научниците докажаа дека менталната аритметика може да ви биде полесна откако ќе изедете чоколадо.

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-24

Дале отказ, креирале мобилен дом и тргнале на пат

Пред две години Џена Спесард и нејзиниот партнер Вилијам биле пренатрупани со проблеми. Висока кирија, студентски кредити и кариери кои не ги правеле среќни.