hijab-disney-princesses-makeup-queen-of-luna-40__700

Хиџаб принцеза: Девојка се трансформира во ликовите на Дизни

Сирената Ариел, Мулан, Покахонтас, Круела Де Вил, па дури и Џафар – оваа девојка од Малезија успешно може да се претвори во било кој карактер од цртаните на Дизни.

PicMonkey Collage

Доколку принцезите на Дизни носеа дизајнирани потпетици

Се чини дека магичниот свет на Дизни претставува неуморна инспирација за уметниците ширум светот. Ова беше случај и со Гриз и Норм Лемеј, кои воедно се вработени во студиото на Continue reading

PicMonkey-Collage-1000x500

Дизниевите принцези ја откриваат својата мрачна страна

И бидејќи долгометражните цртани филмови на Дизни не се наменети само за деца, возразните решија да додадат малку мрачен реализам на шарената сценографија на најубавите бајки.

460789-disney-mermaid-princess

Животот е поубав таму доле во океанот, земете ги за пример дизниeвите принцези

Верувам дека секое девојче кое барем еднаш го гледало цртанот „Малата Сирена“ сонувало за тоа колку би било убавo едноставно да отиде во водата и да се претвори во сирена.