U-Linkolnu-Nebraska-vreme-je-da-se-jaja-sakriju-660x436

Како се слави Велигден низ светот?

На сите ви е познато како се слави Велигден кај нас, без разлика дали сте верници или само уживате во празничната атмосфера кога семејството ќе се собере на трпезата.

st-patricks-dublin--a

Честит празник, Ирска!

Денеска е Свети Патрик, најголемиот ирски празник, надалеку прочуен и проширен ни светот. Сите сме слушнале за него, но малку сме запознаени со деталите за него.