lost-wallet1

Изгубен паричник во Париз вратен по пошта до Прага

Чешкиот фотограф и организатор на модни ревии Јакуб Феранец, кој во Париз, во воз го изгубил паричникот се изненадил кога по неколку часа добил СМС порака од Французин кој го Continue reading

the-klementinum-national-library-czech-republic-6-1000x500

Најубавата библиотека на светот

Прекрасната библиотека во барок стил чиј ентериер можете да го погледнете во нашата галерија се наоѓа во Прага и се вика Клементинум.