Brugge

10 места заради кои вреди да се посети Бенелукс

Овие три соседни земји со децении наназад претставуваат успешна политичка и економска унија. Иако сите се културно различни, сепак, државите на Бенелукс се подеднакво прекрасни и вредни за посета.

PicMonkey Collage

22 места кои прават Кина да изгледа како да е од друга планета

Кина е една од најстарите држави во светот, богата со историја, култура и прекрасни природни богатства.

ban4

10 причини заради кои вреди да го посетите Истанбул

Магичниот Истанбул, е град кој поврзува два континенти, и кој изобилува со некои од најимпресивните историски градби, паркови и храмови.

Top-Bavaria-Castles51-980x613

10 добри причини за да ја посетите Баварија

Постојат бесконечно многу причини за да се посети Германија, а во редовите подолу ви откриваме 10 работи заради кои Баварија е областа која треба да се најде што поскоро на Continue reading

struga

10 причини за да ја посетите Струга

Велат, „како Струга нема друга“, и навистина е така. Доколку летово пропуштивте барем еднаш да го посетите овој прекрасен македонски бисер, тогаш, сè уште не е предоцна да ја поправите Continue reading

u3tZTKl

10 причини за да го посетите Дојран

Дојран е е историски град во југоисточниот дел на Република Македонија на брегот на Дојранското Езеро, којшто бил разурнат во Првата светска војна кога броел дури 18 000 жители.

Top-10-Tiny-Countries-Grenada4-740x555

Топ 10 мали земји вредни за посета

Малкумина се спремни да истражат за тоа колку многу мали и непознати земји постојатво светот, кои се вредни за истражување еднакво колку и главните светски туристички атракции.

weihnachtsmarkt_hamburg-1920x1200

10 градови во Германија кои вреди да се посетат

Доколку имате желба да патувате во блиска иднина, но се уште се немате одлучено каде, Германија нуди широк избор на градови кои вреди да се посетат.