07-6957286-madeira-portugal

Гордоста на Португалија: Островот Мадеира

Ако Мадеира случајно не се наоѓа на вашата листа на места кои мора да ги посетите во животот, веројатно не ни знаете за овој прекрасен остров или не сте виделе Continue reading

thumb

Монсанто – необично село издлабено во карпи

Во падините на прекрасната планина Монсанто во Португалија, се наоѓа истоименото камено селце, кое плени со неговата необичност и автентичност.

BassekouKouyateNgoniBa

Звукот на три континенти на ОФФ-Фест 2015

Се ближи Офф-Фест, фестивалот кој секоја година во Скопје носи бран од бои, шаренило и звуци.