20140921-pepperoni-pull-apart-garlic-knots-recipe-20140921-pepperoni-pull-apart-garlic-knots-recipe-20-thumb-625xauto-411037 (1)

Пица пита која веднаш ќе посакате да ја направите

Доколку сте љубители на пицата, тогаш овој необичен рецепт сме сигурни дека ќе ви се допадне. Всушност, ова е еден од оние рецепти кои ќе посакате веднаш да ги направите.

96915_profimediapita_630x0

Вкусна, ароматична, чоколадна пита

Насекаде ширум светот питите се приготвуваат на различен начин. Денеска ви прикажуваме чоколадна пита некарактеристична за нашето поднебје, која со сигурност веднаш ќе ве овои.

IMG_9500-blog-lenjapita

Омилен есенски рецепт: Мрзeлива пита со јаболки

Ретко кој знае во потполност да го погоди вкусот на познатата Мрзелива пита, па најчесто постојат недостатоци во нејзината ровкост, волуменот на филот, сувоста на долниот дел од тестото итн.

Untitled

11 идеи кои ќе ја претворат вашата пита во уметничко дело

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Израснати со вкусните пити, баници и погачи на баба, луѓето од Македонија речиси и да не можат да си го замислат својот живот без рецептите од тесто.